Kansalliset hiihdot Hartolassa

Mikko Taskinen
HARTOLA

Jo 60. kertaa Hartolan voima järjesti kansalliset hiihdot lauantaina Hartolan liikuntamajalla.
–Vain muutaman kerran näiden vuosikymmenten aikana tämä jatkumo on katkennut, joko liiallisen pakkasen tai lumenpuutteen takia, kertoo Hartolan voiman puuhamiehiin ja hiihdon järjestäjiin kuuluva Jouko Lehtinen.
Hiihtäjiä oli saapunut eri puolilta Suomea: Espoosta, Sipoosta ja Kuusamosta asti.
–Kisojen kannalta harmillisesti tänä samana viikonloppuna järjestettiin Etelä-Suomessa useammat kansalliset kisat. Se luonnollisesti verottaa osallistujien määrää, joka on tänään vain noin puolet tavanomaisesta. Lisäksi hiihdossa on jo vuosia ollut laskeva trendi ja uudet kilpahiihdon harrastajat ovat harvassa entiseen verrattuna, Lehtinen jatkaa.
Tästä huolimatta lähes kaikkiin sarjoihin saatiin osanottajat ja kisa saattoi alkaa. Pienimmät hiihtäjät olivat kuusivuotiaita ja sankarihiihtäjät jo pitkälle yli kuudenkymmenen.  Perinteisellä tyylillä mentiin.
Olosuhteet kilpailulle olivat loistavat: aurinkoa, pakkasta ja lunta. Niinpä hiihto kulki mallikkaasti niin pieniltä kuin suuriltakin. Varsinaisia ennätyksiä ei lauantaina rikottu mutta hyviä tuloksia saatiin silti.
Luvian sisarukset Iida ja Elli Saarijärven Pullistuksesta olivat omaa luokkaansa N8- ja N12 –sarjoissa. Miesten yleisessä sarjassa mentiin myös lujaa. Sami Lähdemäki voitti kymmenellä kilometrillä seuratoverinsa Olli Vertasen 14 sekunnin erolla.
Hartolan Voima täytti viime vuonna kunniakkaat 90 vuotta. Lähilehti kiittää ansiokkaasta työstä urheilun hyväksi. Uudet kasvot ovat tervetulleita seuran toimintaan.

Kuvassa: N8-sarjan voittaja Iida Luvia ottaa vastaan palkinnot ja onnittelut puheenjohtaja Jouko Lehtiseltä.