Jouluvaellus Hartolassa

Hartolalaisten järjestöjen ja yritysten järjestämään jouluvaellukseen osallistui yli kaksisataa henkeä. Kiikin arvelujen mukaan, yhden nautitun makkaran jälkeen, arvio oli: – melkein viisisataa vaeltajaa!

Vaellus lähti Itä-Hämeen opiston pihalta ja kulki lyhtyjen valaisemaa reittiä Tainionvirran rantoja mukaillen Koskenniskan grillikatokselle ja päättyi Linna-Hotellin pihamaalle.

Opiston pihalla vaeltajat osallistuivat yhteislauluihin. Eva Varis kiitti kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet tämänvuotisen tapahtuman. MLL jakoi tonttuhatut pienimmille osallistujille.

Menoreitin varrella Ekonkosken laavulla soivat haitarit. Vaeltajat saivat osallistua Osuuskauppa Hämeenmaan kinkkuarvontaan menomatkalla ja tullessa oli vuorossa herkkukori. Järvi-Hämeen Op osallistui tapahtumaan jakamalla heijastimia ja Hartolan Apteekki antoi mukaan runon ja nuoremmat vaeltajat saivat oman muiston vaelluksesta.

Itä-Hämeen Taitajat järjesti polun varrella arpajaiset, joihin palkintoja olivat lahjoittaneet monet paikalliset yritykset. Vaeltajat koristelivat seurakunnan kuusen.

Koskenniskalla kipinämikkona toimi Hartolan Ladun Tenho Paalanen seuranaan Hartolan Palokunnan naisten makkaranpaistajat. Ja makkarat tekivät kauppansa itse nuotiolla käristäen tai valmiiksi kuumennettuina: 200:sta varatusta makkarasta ei montaa jäänyt ostamatta. Paikalle oli saapunut myös joulupukki namuineen joulukiireiltään.

Linna-Hotellin pihalla Hartolan viidekuoro vei matkaajat jouluisiin tunnelmiin yhteislaulutuokiolla ja kuoron esityksillä.  Linnan glögi ja Vuohelan piparit olivat tarjolla kaikille vaellukseen osallistuneille.

Päätepisteellä oli Itä-Hämeen Luonnonsuojeluyhdistyksen visailu: mihin lauluun varpunen, pääskynen, kettu ja kerttu liittyy. Lopuksi sai vielä linnuille jyväpussin kotiinviemisiksi hyvän mielen ja onnistuneen vaelluksen kiitokseksi.

Hartolan Martat ja martta Päivi Halmekoski olivat tänä vuonna koordinoimassa vaelluksen onnistumista. Ja hienosti järjestelyt toimivat.

– Kiitos kaikille, totesi Päivi Halmekoski illan päätteeksi. VJ