Iloa, valoa ja puolipyöreitä

Helena Mäkinen
HARTOLA

Perjantaina 20.11. seurakuntatalon iso sali tuli melko täyteen. Kaikilla oli maskit, koska turvavälien säilymistä ei voitu taata. Tilaisuuden aloitti pastori Katri Ylösen hartaus. Ylönen korosti tänä poikkeusaikana meille kaikille tarpeellista toivoa ja valoa.
– Elämän suuntaa on hyvä miettiä kaikkien haasteiden keskellä. Marraskuun pimeydessä ja pandemian varjossa voimme kyynistyä, mutta meitä rohkaistaan etsimään voimia ylhäältä ja olemaan armollisia myös itseämme kohtaan.
Edesmenneen yhdistyksen jäsenen Tauno Niukkasen muistoa kunnioitettiin Ylösen johdolla.
Seuraavaksi pyydettiin paikalle Aili Hakokivi, joka oli keittiövuorossa. Ylönen ojensi kukat.
– Me seurakunnan työntekijät haluamme kiittää sinua, Aili, kun aina iloisesti muistat meitä. Toivomme iloa sinun päivääsi!
Yhdistyksen puheenjohtaja Anja Koskinen kiitti myös Ailia, joka on aikaansa säästämättä ahkeroinut yhdistyksen hyväksi. Paikalle pyydettiin vielä Jorma Saarela, jonka 75-vuotispäivä on tarkalleen samalla päivämäärällä kuin Aili Hakokiven. Kaksikko tarjosi tulevan juhlapäivänsä kunniaksi kakkukahvit kaikille. Ne nautittiin onnittelulaulun jälkeen.
Koskinen kertoi vielä tulevista tapahtumista.
– Tämä on viimeinen tapaamisemme ennen joulua, koska emme voi järjestää joulujuhlaa.
Koronan takia hengellinen päivä (3.12.) peruuntui, samoin joulukauden avajaiset Karhupuistossa (27.12.). Diakonian joulukeräyksestä ja muista ajankohtaisista asioista heijastettiin tietoa kankaalle. Yhdistyksen oman avustuksen lisäksi käsityökerhon vetäjä lupasi toimittaa sukkia keräykseen. Jouluisesta torista (12.12.) annettiin myös tietoa, mutta sillä oli sama kohtalo kuin muilla yleisötilaisuuksilla. Viimeisenä tuli tieto perinteisen Jouluvaelluksen (18.12) peruuntumisesta, sitäkin oli jo ehditty suunnitella.
Hartolan Eläkeliiton puheenjohtaja ja sihteeri Aila Tähtinen jakoivat vielä hallitukselle, toimihenkilöille, kerhojen vetäjille, keittiöryhmille ja muille aktiivisesti mukana olleille pienet huomionosoitukset. Varapuheenjohtaja Ritva Sulkumäki kertoi Joulun Lapsen merkityksestä ja toivotti hyvää Vapahtajan syntymäjuhlan odotusta kaikille.

Kuvassa: Tulevien puolipyöreiden syntymäpäivien kunniaksi kukitetut Aili Hakokivi ja Jorma Saarela.