Hukkareissu löysi yleisön

Hartolassa ovat menossa pitäjän 230-vuotisjuhlan kulttuuriviikot. Yleisö ei ole kuitenkaan tapahtumia löytänyt, koska tiedottaminen on pettänyt pahasti. Onneksi Hartola-päivän Rollo-teatteri sai paikalle nelisenkymmentä vierasta eikä hauskasta näytelmästä tullut nimensä mukaisesti ”Hukkareissua”.

Hartolan kesän tapahtumat on listattu nettiin ja niistä löytyy tiedot kunnan kotisivuilta. Ilmoittelua tai tiedottamista ei sen sijaan ole ollut nimeksikään kevään jälkeen.

-Kuka sitä jaksaa etsiä tapahtumatietoja netistä tai monen mutkan takaa. Tiedottamisemme on epäonnistunut. Tässä ei voi muuta kuin katsoa peiliin, selvitti valtuuston puheenjohtaja Mikko Ruoppi Rollo-teatterin esityksessä.

Ruopin mukaan jatkossa tilanteeseen on saatava muutos ja ilmoittelua muun muassa pitäjänlehdessä on lisättävä ja muutoinkin tiedottamista on tehostettava. Näin ihmiset löytävät tapahtumiin.
Juhlavuoden tapahtumat on ripoteltu ympäri vuoden, mutta totta kai kesällä niitä riittää eniten. Kuten riittäisi potentiaalista yleisöäkin. Varsinainen huipentuma on elokuun lopussa.

Mukavasti yleisöä kerännyt Hukkareissu oli myönteisessä mielessä tyypillinen koko perheen kesäteatteriesitys. Siinä oli lauluja, komiikkaa, vuorovaikutusta yleisön kanssa ja mainiot Tyyne-, Into- ja Sulo-hahmot. Ja yleisö viihtyi ja nauroi esityksen mukana iloisesti.

Esiintymispaikkakin oli rakennettu Maila Talvio -salongin upeaan ympäristöön aivan Tainionvirran äärelle – ja vielä viime hetkellä puiden siimekseen. Lämpöä nimittäin riitti selvästi yli hellerajan.

TK