Hartolan uusi palvelutalo

Suurista ikkunoista valo pääsee esteettä sisään ruokailutilaan. Ruokailutilasta pääsee suurelle, lasitetulle parvekkeelle. Ensi käynti Hartolan uudenkarheissa palveluasunnoissa osoittaa, että asumismukavuutta on haettu valoisuudesta.

Asunnot luovutettiin kunnalle viime perjantaina. 26.–27. lokakuuta Kuninkaankartanon asukkaat muuttavat tänne terveyskeskuksen mäelle, uusiin koteihin.

Kuninkaankartanossa hoitajat ja asukkaat kehuivat aina hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Uudessa palvelutalossa ulkoilupaikkaa ei parveketta lukuun ottamatta vielä ole. Mutta sellainen tehdään sisäpihalle, joka jää vanhan terveyskeskuksen ja uudisosan väliin.

Suojainen piha on vielä myllätty ja täynnä työkoneita, mutta ensi kesänä siitä on tarkoitus tehdä vehreä ja viihtyisä paikka, jossa voi viettää aikaa raikkaassa ulkoilmassa.

Sisäpihaa ei voi tehdä vielä valmiiksi, koska entisen terveyskeskuksen kunnostaminen asunnoiksi ja keskuskeittiöksi alkaa saman tien.

Vt. tekninen johtaja Pasi Hinkkuri kertoo, että vasta valmistuneen uudisosan asunnot tulevat hyvin täyteen. Asuntoja on kaikkiaan kolmekymmentä. Yksi asunto on kooltaan 25 neliötä.

Minkälaista palautetta uusista asunnoista on tullut?

–Kylällä liikkui juttuja, että hissi olisi liian pieni. Mutta rakennusvaatimukset tulevat Aralta. Talon pitää olla kodinomainen. Hissiin mahtuu rollaattorilla ja pyörätuolilla, sängyn ei ole sinne tarkoituskaan mahtua, Hinkkuri sanoo.

AO-O