Attendon myyntiaikeet

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmälle terveyspalvelut tuottava Attendo Oy järjesti avoimen infotilaisuuden viime viikolla ja suurimmaksi huoleksi nousi yhtiön terveyspalvelujen johtajan Matias Pälven ilmoitus mahdollisesta terveyspalvelujen myynnistä toiselle vastaavia palveluja tuottavalle yritykselle. Ilmoitus herätti paljon kysymyksiä paikallaolijoilta ja niistä kaikista kuvastui suuri huoli myynnin seuraamuksista. Pälven mukaan asia ratkeaa kevään kuluessa.
Pälve tunnusti, että Attendo panostaa jatkossa enemmän parempaa tulosta tekevään hoiva-alaan.  Pörssiyhtiö Attendo Oy on keskittynyt muissakin maissa hoivapalvelujen tuottamiseen.
Hän vakuutteli kuitenkin puheenvuorossaan, että mahdollinen terveyspalveluiden myynti ei vaikuta mitenkään Sysmän toimintoihin.
–Uusi omistaja jatkaa ja kehittää edelleen Attendon linjaa.
Paikalla ollut yleisö ei ollut asiasta yhtä vakuuttunut.
–Kun hoiva-alan palvelujen tuottaminen  jää Attendolle ja terveyspalvelut siirtyvät jollekin toiselle yritykselle, syntyy jonkinasteinen kilpailu ja vähintääkin hankala yrityskulttuurien törmäys, epäili yleisössä mukanaollut lääkäri Markku Lahtinen.
Matias Pälve käsitteli puheenvuorossaan myös toista tulossa olevaa suurta muutosta, valtakunnallista sote -uudistusta.
–Muutos on valtava, kun sote-vastuu siirtyy 300 kunnalta 18 maakunnalle. Uusi sote takaa kuitenkin kaikille hoidon valinnanvapauden vuoden 2021 alusta lähtien. Kustannuseroista vastaa maakunta.
Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki tunsi myös pientä pelkoa, mikäli yrityskauppa toteutuu. Hän kuitenkin toivoi, että hyvin käyntiin lähtenyt Attendon toiminta säilyy entisellään mahdollisen yrityskaupankin jälkeen.
Attendon liiketoiminnan johtaja Kirsi Pitkäsellä olikin kerrottavanaan mukavia uutisia reilun vuoden yhteistyöstä Sysmän kunnan kanssa. Jonotusajat lääkärille ovat lyhyitä ja asiakastyytyväisyys on huipussaan tehdyn kyselyn perusteella.
–144 kuntalaista vastasi asiakastyytyväisyyskyselyyn ja palveluita pidettiin joustavina ja korkeatasoisina. Kiireellisissä tapauksissa vastaanotolle pääsee Sysmässä vielä samana päivänä. Yleisarvosanaksi tuli 4,6 asteikolla 1 – 5.
Pientä parannettavaa Pitkänen löysi henkilökunnan (arvosana 3) ja turvapalvelujen osalta.
–Vuodentakainen suuri muutos on luonnollisesti koetellut henkilökunnan jaksamista.

Kuvassa: Keskusteluja riitti vielä info-tilaisuuden jälkeenkin. Matias Pälve (keskellä) ja Kirsi Pitkänen oikealla. Hammashoitolan vetovastuu kuuluu Lilli Rantahakalalle (vas.).