Yritys Tutuksi – Rakennuspalvelu Jani Tonteri

Mika Sankari
HARTOLA

Rakennuspalvelu Jani Tonteri on perustettu syyskuussa 2015 ja vaihto osakeyhtiömuotoon tapahtui marraskuussa 2019.
Jani Tonterin yrityksen palveluihin kuuluvat lähes kaikki rakennusalan työt, uudiskohteessa aina perustusvaiheesta viimeistelyyn. Parin viime vuoden aikana on tehty myös taloyhtiöille putkiremonttien yhteydessä tarvittavia koteloja, alaslaskettuja kattoja sekä mikrosementillä pinnoitettuja pesuhuoneita.
-Palkkatöissä olin ajatellut oman yrityksen perustamista jo vakavastikin. Kyselyitä tuli sieltä täältä, että tulisinko tekemään. Töitä kasaantui mielestäni sopivasti ja hetki tuntui oikealta. Kävin yrittäjäkurssin, perustin yrityksen ja aloitin yrittäjänä. Käytän pelkkiä alihankkijoita. Pari vuotta olen tehnyt tiiviisti yhteistyötä Rakennustoimi Kilpinen Oy:n kanssa. Vuonna 2018 saimme Kilpisen kanssa kaksi isoa kohdetta työn alle eli talousrakennuksen ja hirsihuvilan, Tonteri kertoo.
Alussa rakennuspalvelu remontoi paljon. Yritys teki aliurakointia paikallisille yrityksille. Alihankintaa tehtiin myös jyväskyläläiselle rakennusliikkeelle, joka rakensi isoja teollisuushalleja ja myymälöitä kautta maan.
-Ne olivat siihen aikaan hyvää “täytettä”. Yhteyksiä heidän kanssaan on pidetty edelleen, mutta nykyään pelkästään täällä on niin hyvät markkinat, ettei ole juuri tarvetta maailmalle lähteä, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, Tonteri sanoo.
Yrittäjänä on ollut helpompaa sovittaa työtä ja vapaa-aikaa kuin palkansaajana. Jani Tonteri harrastaa judoa aktiivisesti. Välillä sivutyöltä tuntuva harrastus Hartolan Palokunnassa vie myös paljon aikaa.
-Poikkeusoloilla ei ole ollut juurikaan vaikutusta toimintaan. Joissakin kohteissa meidän ja asiakkaiden väliset neuvottelut on hoidettu sähköisesti. Puuliiton lakko ja kelirikko ovat olleet näitä suurempia harmeja tänä vuonna. Kunnan myöntämää tukea olisi tarjolla, mutta minulla ei ole tarvetta sitä hakea. Menköön se raha niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat, Tonteri sanoo.
Lopuksi vielä terveisiä yrittäjältä:
-Lähestykää urakoitsijaa ajoissa, jos aiotte rakennuttaa. Suunnitelmien tekemiseen menee yllättävän paljon aikaa. Uudiskohteissa rakennusluvan käsittely vie aikansa. Kun kaikki suunnitelmat ovat valmiina, on helpompi toteuttaa. Mukavaa kesää kaikille!

Rakennuspalvelu Jani Tonteri

Laaksotie 6 C 15, Hartola
Puh. 044 0308 200
jani.tonteri@rakpalvelutonteri.com