Uusi Päijänne-olut jo myynnissä Päijänteen alueella

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ

Uusi pienpanimo-tuote on tullut äskettäin myyntiin tietyissä alueemme myyntipisteissä. Sen nimi on Päijänne-olut. Muun muassa K-Market Suvituuli, Navetan Sivukonttori, Luhangan Kyläkauppa ja Ravintola Reeti myyvät sitä jo. Kun Pinxinmäki aukeaa, Päijänne-olutta saa myös sieltä.

Päijänne-olutta myy ja valmistaa Oma Panimo Hyvinkäältä. Kyseessä on Päijänteen puhtaaseen veteen tehty lager-tyyppinen olut, ja se on myynnissä vain Päijänteen alueella Jyväskylästä Lahteen. Myös Heinolasta sitä saa.

Idean takana on Jussi Leimio. Hänen mukaansa Päijänteen alueella voisi olla jotain uniikkia tarjottavaa, mitä muualla ei ole. Tavoitteena on myös pitää Päijänne puhtaana ja elävänä, mikä onnistuu parhaiten hyvällä yhteistyöllä Päijänteen alueen toimijoiden kanssa. Paikalliset, yksityisomisteiset, uniikit kaupat ja ravintolat ovat tässä avaintoimijoita.

Jussi Leimio kertoo Päijänteen upean luonnon omalla tavallaan inspiroineen kokeiluun. Päijänne herättää ajatuksen puhtaudesta ja raikkaudesta. Oluttyypeistä lager sopii mielikuvaan parhaiten, ja ovathan suomalaiset hänen mukaansa nimenomaan lagerin ystäviä.

-Ajatus on pyörinyt päässä jo pitkään. Olen itse Päijänteen veneilijä. Vanha puupaatti löytyy Ilolan rannasta. Veneillessä tuli mieleen voisiko tehdä jotain paikallista, jotain mitä saisi vain Päijänteen alueelta. Suuret olutbrändit, jopa suomalaisetkin, saattavat löytyä ulkomaiden marketeistakin. Toisaalta pienpanimot ovat olleet kovassa nosteessa. Siitä se idea tuli – tehdään Päijänne-olut, kertoo Leimio.

-Nyt on ensimmäinen vaihe takana, eli tuote on saatu myyntiin. Toinen vaihe on katsoa, maistuuko se asiakkaille. Jos ei tykätä, se on tietenkin iso vastalause, Leimio tuumii.

-Ajatuksena ei ollut ihan pelkkä sesonkituote. Talvi on tietenkin hiljaisempaa ja menekki varmasti vähäisempää. Mutta katsotaan nyt. Aika kova hommahan tämä on kaikkine asiaan liittyvine koukeroineen ollut, ennen kuin ollaan tässä pisteessä, että tuotetta saa jo. Joten toivotaan, että tästä tulee monivuotinen tuote, Jussi Leimio pohdiskelee.