Uudet K-kauppiaat

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän K-Supermarket Suvituuli saa uudet kauppiaat tammikuussa 2020. Viikolla 3 Miika Ihander ja Telma Seljavaara ottavat vastuun K-Supermarketin toiminnoista Satu Niemi-Hukkalan jälkeen.
Uusilla kauppiailla on vahva ruokatausta. Miika Ihander on toiminut 15 vuotta ravintola-alalla Suomessa ja ulkomailla. Hän on toiminut kokin ammatin lisäksi alan kouluttajana ja konsulttina. Kaksi vuotta sitten hän hakeutui Keskon kauppiasvalmennukseen.
Myös Telma Seljavaara on valmistunut ravintolakoulu Perhosta kokiksi ja toiminut parisen vuotta kokkina. Hänen haaveenaan oli kuitenkin ollut jo pitkään kauppiasura ja Keskon kauppiasvalmennus on nyttemmin suoritettu. Telmalla on kokemusta myös kaupan alalta – lukion jälkeen Hyvinkään K-Marketista ja viimeisimpänä osastovastaavan työ K-Market Kivistöstä Vantaalta.
– Telman haave meidät lopullisesti sytytti ja otimme yhteyttä Keskoon. Jouduimme Keskon tarkkaan seulaan ja testeihin ja pääsimme sitten kauppiaskurssille, kertoo Ihander.
Uudet Suvituulen kauppiaat tähdentävät, että ruokaosaaminen on vahva alusta myös kauppiasuralle.
– Herkkutorin ja palvelutiskin edelleen kehittyminen tulee varmasti näkymään jatkossa asiakkaillemme.
Kun Miika ja Telma neuvottelivat Keskon kanssa tulevasta kauppapaikastaan, oli heidän tarkoituksenaan aloittaa työt kauppiaina maksimissaan Lahden korkeudella.
– Kun Kesko kuitenkin esitteli meille mahdollisuutta siirtyä Sysmään, teimme päätöksen aika nopeasti. Sysmän vahvuuksia meille olivat kuuluminen Supermarket -ketjuun, hyvässä kunnossa oleva kauppa, osaava henkilökunta ja palvelutiski. Myös kesäasukkaiden vahva osuus kiinnosti, kausivaihtelu on haastava kokonaisuus. Suvituulen potentiaali antaa meidän ideoille hyvät mahdollisuudet.
Ihander ja Seljavaara haluavat luonnollisesti täyttää myös vakinaisten asukkaiden toiveet ja he aloittavat työn kauppiasuransa ensimmäisessä paikassa laatuun ja palveluun satsaten.
– Yksi ensimmäisiä uudistamiskohteita on uuden pulloautomaatin hankinta!
Uudet K-kauppiaat kutsuvat kaikki tervetuliaiskahville maanantaina 13.1.2020.