Tour de Sysmä Lahdenpohjassa

Mika Sankari
SYSMÄ

Sysmän Sisu lanseerasi vuoden alussa kuntohiihtosarjan kaikille hiihtoharrastajille. Samalla siinä pääsee tutustumaan pitkästä aikaa hiihtourheilulle suotuisan talven myötä Sysmän monimuotoisiin kylälatuihin. Kunnassa on useita yksityisten ja järjestöjen ylläpitämiä kylälatuja. Näin voi myös tutustua uusiin harrastajiin hiihtolenkkien merkeissä. Hiihtoladulla on pidettävä riittävät turvavälit, mutta siellä päästään harrastamaan yhdessä mieluisan lajin merkeissä, ilmaiseksi. Harvinaista herkkua vielä jonkin aikaa?

Tour de Sysmä- hiihtotapahtuma alkoi tammikuun puolessa välissä Onkiniemeltä. Lauantaina 23. tammikuuta hiihdettiin vuorostaan Lahdenpohjassa aamukymmenestä alkaen. Tämä näyttäisi olevan aiottu alkamisaika vastaisuudessakin Sisun sivujen mukaan. Muut tapahtumapaikat löytyvät jutun lopusta. Järjestyksessään toisen tapahtuman lähtö tapahtui Sysmän Luomuherkut Oy -tilamyymälän edestä.

Hieman plussan puolelle kiivennyt lämpötila ei ollut onneksi tehnyt laduista sohjoisia tai muuten ongelmallisia, vaan Markku Nikin hoitama latuverkosto oli oikein hyvässä kunnossa paikalle saapuneita isoja ja pieniä hiihtäjiä varten. Osallistujia saapui ensimmäisen tunnin aikana ainakin parisenkymmentä. Näin oli ollut viikkoa aiemminkin, joten tilausta on hiihtokiertueelle selkeästi ollut.

Kuvassa: Valmiina lähtöön tilamyymälän pihalla.

Lue lisää aiheesta Lähilehdestä nro 4/2021.