Sysmän Yrittäjien kokoontumisajot

Mikko Taskinen
SYSMÄ

Lauantai-iltana 18.11. vietettiin perinteistä Sysmän yrittäjäjuhlaa puitteiltaan aina yhtä hienolla Teatteritalolla.
Tällä kertaa juhlien ylöspanoon oli panostettu aivan erityisesti. Juhlan kuninkaat eli vuoden yrittäjiksi valitut Reijo ”Repsu” Nurminen ja Jussi Hildén Sysmän Polttoainepalvelu Oy:stä olivat vahvasti läsnä niin koristeluissa kuin illan menun suunnittelussa. Nesterallin teemalla mentiin: oli tankkauspistettä, erikoiskoetta ja tietenkin Nesteen väreissä loistava valkosuklaahyytelökakku jälkiruoaksi.
Sysmän yrittäjien puheenjohtaja Mia Kärkkäinen avasi tilaisuuden ja toivotti kuutisenkymmentä juhlavierasta tervetulleeksi.
Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki korosti omassa puheenvuorossaan paikallistalouden vahvistamista ja sen kehittämiseen panostamista.
Järvi-Hämeen OP:n toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa kiinnitti puolestaan huomionsa Päijänteen hyödyntämiseen globaalina resurssina ja kannusti paikallisia yrittäjiä kehittämään uusia hankkeita, joita OP:n pääomalla voidaan rahoittaa.
Ansaittua huomiota saivat tänäkin vuonna tasavuosia täyttäneet yrittäjät, yritystoimintaansa pyörittäneet sekä tasavuosia täyttävät yritykset. Kun ihminen, yrittäjä ja yritys ovat elossa, se on aina juhlimisen arvoista.
Vuoden yrittäjät kertoivat lyhyesti tarinansa: he olivat tulleet yrityksen palvelukseen 70-luvun lopulla, ryhtyneet yrittäjiksi vuonna 1993 ja ostaneet nykyisen Nesteen vuonna 2004 omaksi. Sympaattiset, yrittäjähenkisyyttä ja asiakaspalvelua huokuvat herrat ovat kyenneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii esimerkiksi polttoainejakelupisteen rakentaminen Suopellon venesatamaan. Vuoden yrittäjän viitta on siis todella ansaittu.
Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Sampo Kytölä toimii Kunnon hieroja –yrityksessään sekä Sysmässä että Vääksyssä. Vasta kolmekymppinen Sampo kertoo yrittäjän tärkeimmän tehtävän olevan vastata asiakkaiden tarpeisiin ja ratkaista heidän ongelmansa. Kolmelapsisen perheen isä loistaa energiaa ja hyvää mieltä, asiakkaat kiittävät.
Keskustelut eri yrittäjien kanssa illan mittaan loivat ymmärrystä siihen, miten yrittäminen on Sysmässäkin uuden luomista ja parempaa ihmisten tarpeiden tavoittamista. Sysmän yrittäjissä on vähitellen menossa sukupolven vaihdos. Sysmän Yrittäjät ry:n entinen hallituksen jäsen Nina Blomqvist kertoi nuorten yrittäjien tiivistyvästä yhteistyöstä.
Ruokailun ja kahvittelun jälkeen muutenkin jo rennon ja iloisen illan päättivät arpajaiset, ajosimulaattorilla kisailu ja tietenkin tanssit. Oman näköiset juhlat ovat parasta vastalääkettä kylmän ja pimeän keskelle.

Kuvassa: Vuoden Yrittäjät Reijo ja Kirsi Nurminen ja Marita ja Jussi Hildén. Kuva Mia Kärkkäinen.

Lisää kuvia facebookissa