”Sysmä laajentaa”

”Mies voi lähteä Sysmästä, mutta Sysmä ei lähde miehestä.” (kuva)

Teemu Nikki on sysmäläissyntyinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, joka on tehnyt useita elokuvia ja lukuisia televisiosarjoja. Jälkimmäisistä mainittakoon mm. lasten- ja nuorten sarja Lovemilla, mikä on palkittu Kultaisella Venlalla vuosina 2013 ja 2014.

Teemu on ollut ideoimassa ja toteuttamassa mainiota Facebook – ryhmää ”Sysmä laajentaa”. Yhteisössä on jo nyt satakunta jäsentä ja tykkäyksiä on kertynyt muutaman kuukauden aikana liki 800.

Ideansa sivusta Teemu kiteyttää seuraavasti:

–Olen joutunut työni puolesta matkustelemaan ja usein on vastaani tullut henkilö nahkaisissa liiveissä Sysmä -vaakuna selässään. Hän on kertonut minulle tarinoita seikkailuistaan, mutta ei koskaan nimeään. Kutsun häntä Sysmäläiseksi ja kirjoitan hänen nimensä aina isolla alkukirjaimella – aivan kuin Mustanaamio kirjoitetaan.

Sysmäläinen suostui kuvattavaksi, jos hänen kasvojaan ei koskaan näytetä. Teemu lupasi asian ja näin Sysmäläinen saa laajentaa Sysmää tuntemattomana. Hän lähettää terveisiä Jorma Ohtolalle, joka on liivien suunnittelija.

Teemun mukaan kuvat muistuttavat häntä itseään nuoruudesta, menneestä ajasta ja paikasta, mistä hän on kotoisin.

–Sysmäläisessä on vielä sellainen viattomuus, minkä toivoisin vielä itsestänikin löytyvän. Hän on kuin iso lapsi, joka tykkää sahdista.

FB:ssa olevia kuvia ei ole manipuloitu, Sysmäläinen on laajentanut Sysmää oikeasti kuvien paikkoihin. Teemu toivoo kommentteja sivusta ja kuvista. Sysmäläinen itse ei tosin ole FB:ssa, mutta Teemu välittää viestit hänelle.

Teemu Nikki on hautonut ajatusta, että jossain vaiheessa Sysmäläisen seikkailut voisi laajentaa myös eläviin kuviin. Teemu on tulossa Sysmään muiden kuvausten merkeissä  viikolla 41. Hän filmaa lyhytelokuvaa Fantasia; elokuva kertoo Teemun itsensä epäonnisesta mopomatkasta.

–Yritin kuljettaa pizzan Nappulasta Lahdenpohjaan. KP

(Kurkatkaapa FB:iin Sysmä laajentaa).