Kunkku Areenan täyttivät iloiset Seurispörriäiset

Mika Sankari
HARTOLA

Melkein parikymmentä alle eskari-ikäistä lasta vanhempineen kokoontui Tainionvirran seurakunnan Seurispörriäisten merkeissä Kunkkuareenalle keskiviikkona 14. lokakuuta vapaan aktiviteetin merkeissä. Kaikki osallistujat saivat nauttia leikkimisen riemusta omaan tahtiinsa päivän parhaaseen aikaan. Kyseessä on muutaman vuoden mittainen perinne, joka alkoi vuonna 2014 tai 2015, paikalla olleet “veteraanit” muistelivat.

Sehän tapahtui iltaviideltä eli juuri parahiksi Pikku Kakkosen aikaan.
-Poikien suosikkiohjelma Apua on tulossa! jää näkemättä suorana lähetyksenä, mutta ei se haittaa mitään, näkeehän sen Yle Areenasta jälkikäteen, toista kertaa pörriäisten vetäjänä toiminut Marja-Liisa Aro kertoo hymyillen.

Pienten liikkujien käytössä olivat muun muassa puolapuut, mattoja, temppurata, voimistelurenkaat, pehmopalikat ja paksu patja. Näin oli mahdollista kiipeillä, hyppiä, kiivetä esteitä pitkin sekä heittää tarkkuusheittoja renkaisiin.

Areenan liikuntasalista oli varattuna tietty osa, toisaalla Hartolan Voiman urheilukoulu piti omia harjoituksiaan. Näin nuoremmat ja vanhemmat lapset oli kätevää tuoda samaan aikaan omien juttujensa pariin. Nuoret pääsevät siis liikkumaan hyvin myös keskiviikkoiltaisin Hartolassa.

-Tilavassa salissa pystytään tällä porukalla liikkumaan turvallisesti, mutta onpa täällä eräänkin kerran ollut kuulemma jopa viitisenkymmentä henkeä koolla, Aro sanoo. Maskit voisivat tuntua pelottavilta lasten mielestä.

Loppusiivous sujui lähestulkoon silmänräpäyksessä, vähintäänkin kädenkäänteessä. Joidenkin lasten reaktioista päätellen pörräämistä olisi voinut jatkaa pidempäänkin samantien.

Loppuleikki kruunasi vauhdikkaan tunnin.
Edellisellä viikolla loppuleikin parissa oli tunnistettu värejä, tällä kertaa “ajettiin formulaa”.
Seurispörriäiset järjestetään keskiviikkoisin ensi viikosta lukien 9. joulukuuta saakka.