Pullapajan nuoret emännät

Helena Mäkinen
HARTOLA

Seiskaluokalta asti toisensa tunteneet Sofia Anttila ja Meri Kotiluoto jatkoivat samaa matkaa Lahden Salpauksen 3-vuotiselle leipuri-kondiittorilinjalle. Seitsemän vuoden ystävyys johti siihen, että nuoret naiset päättivät perustaa yrityksenkin yhdessä.
– Aloitimme Pullapajassa 1.2. Koulutuksemme kattaa leipomo- ja konditoriatuotteet, linjastotyön ja pientuotannon. Työkokemustakin on kertynyt. Itse aloitin Pullapajassa jo viime kesäkuun alussa ja Sofia joulukuun alusta lähtien, kertoo Meri.
– Tämä on meidän ala. Amiksessa piti suunnitella oma yritys ja kummankin visio oli, että pitäisi pientä kahvilaa – ja vielä pienellä paikkakunnalla, jossa oppii tuntemaan hyvin asiakkaat, tuumii Sofia.
Aamu-uniselle ei ala sovi. Leipuri aloittaa yöllä klo 3.00 työvuoron, johon tullaan 2.30. Kesällä aloitetaan vielä aikaisemmin, kun tehtävää on enemmän. Merin lauantaiaamut alkoivat viime kesänä jo ennen kukonlaulua, klo 0.30. Markkinat on tietysti luku sinänsä, silloin ensimmäinen tulee töihin edellisen vuorokauden puolella klo 22! Sofialla on kokemusta Jari-Pekan yövuoroista. Onneksi kumpikin asuu lähellä.
Kun aamuvuorolainen tulee töihin klo 6.00, ovat leivonnaiset jo vitriinissä ja jäljellä munkkien paisto.
– Avaamme yleensä klo 7.15. Leivät S-markettiin ja tilaukset pitää tehdä aina asiakkaiden toivomusten mukaan. Haluamme panostaa myös oikeisiin leivoksiin ja laatuun ja ulkonäköön, koristeet teemme itse. Myös kotiinkuljetus onnistuu. Teemme tilausvihkon, josta näkee valikoimaa, mutta tilaukset tehdään aina asiakkaan toivomusten mukaan. Edullinen keittolounas on myös tulossa, luettelee Meri.
Helmikuulle on varattu näyttely, mutta siitä eteenpäin on vapaata, joten taiteilijat ja kädentaitajat, käykääpä kahvilla!

Kuvassa: Ystävänpäivänä 14.2. ja 15.2. Meri Kotiluoto (vas.) ja Sofia Anttila tarjoavat kaksi kahvia yhden hinnalla (tuo siis ystäväsi kahville!) ja kahvi ja ystävänpäivämunkki maksavat yhteensä 3,00 euroa. Ystävänpäiväarvonta on myös suunnitteilla.