Nopsajalka Linnassa

Suomalaisten suursuosikiksi noussut Nopsajalka heitti hyvän keikan lauantai-iltana Linna-hotellissa. Keulakuvan kolmihenkinen bändi soitti tiukasti ja taidolla. Yleisö tanssi ja lauloi mukana. Eikä ihme, sillä Nopsajalan uudenkin musiikin pohjana ovat miehen juuret: reggae-keinunta ja hip hop -sävyt. Yleisöä riitti perheen pienemmistä aina aikuisiin asti.

Maksuttoman tilaisuuden koko perheelle tarjosi MLL:n Hartolan paikallisyhdistys ja kunta. Samalla yhdistys juhli 90-vuotistaivaltaan. Hartolan MLL on maamme vanhimpia liiton paikallisyhdistyksiä. Yhdistys piti 90-vuotiskokouksensa juuri ennen konserttia.

Keikalla Nopsajalka esitti uudempaa musiikkiaan ja kuultiinpa konsertissa pari uuttakin kappaletta ensi keväänä julkaistavalta levyltä. Musiikki tuntui olevan eri-ikäisten mieleen ja Nopsajalka osasi ottaa ja huomioida yleisönsä iloisella otteellaan. Hän sai helposti yleisön laulamaan ja tanssimaan.

Antti Ilmari Hakala eli Nopsajalka vaikutti pitkään pienen piirin esiintyjänä pääkaupunkiseudulla ja hänellä on ollut vankka kannattajajoukko. Hän on tuottaja ja muusikko. Soolourallaan hän on tehnyt jo neljä levyä ja ollut mukana lukuisilla muilla muun muassa Suomen johtavien reggae-artistien kanssa. Hänet tunnetaan myös city-humppayhtyeestä Elokuu, Soul Captain Bandista ja Kapteeni Äänestä.

Lauantaina Nopsajalka yhyeineen yhtye soitti tunnin setin, mutta ei tietenkään selvinnyt ilman encorea, joka – kuinka ollakaan – oli Lupaan olla sun. Sitten Nopsajalka, bändi, äänitarkkailijat ja roudarit alkoivat kerätä kimpsuja ja kampsuja ja suuntasivat kohti seuraavaa keikkaa vielä samana iltana.

Nopsajalan konsertin kaltaisten suurten tapahtumien lisäksi Hartolan vireä vanhus eli MLL:n Hartolan paikallisyhdistys järjestää kesäisin leikkipuistoelämää ja syksyisin ja keväisin melskataan muskareissa. Lisäksi yhdistys järjestää pienempiä tapahtumia lapsille, perheille ja nuorille. TK