Muistojen Virta

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Heinäkuun 14 pnä tulee kuluneeksi Olavi Virran kuolemasta 50 vuotta. Sysmässä syntynyt ja kaikkien hyvin tuntema oikean tangokuninkaan ääni on vielä tänäänkin suuressa arvossa.

Tamperelainen Hannu Ignatius on keräämässä kesällä ilmestyvään Muistojen Virta -kirjaan suomalaisten tarinoita rakastetusta viihdetaiteilijasta, Kirjan julkaisee Aviador -kustannus. Aviador Kustannus julkaisi myös Hannu Ignatiuksen edellisen, viime vuonna ilmestyneen Tapsa – Koko kansan reissumies -kirjan.

Ignatiuksen mukaan tulevaan Muistojen Virta -kirjaan halutaan kerdätä monipuolisia muistoja ja kuvia kotialbumeista ja vinteiltä. Kirjan pääosassa ovat siis Olavi Virran lisäksi tavalliset suomalaiset.

Kirjaan Ignatius haluaa kerätä ikimuistoisia tarinoita Olavi Virran kohtaamisesta tai tanssilavamuistoja. Missä kohtasitte, mitä mestari lauloi tai kertoili? Pääsitkö mahdollisesti yhteiskuvaan ja saitko mahdollisesti Olan nimikirjoituksen? Kuka tahansa voi nyt kertoa oman tai lähisukulaisen tarinan omin sanoin. Eri sukupolvilla on varmasti runsaasti musiikillisia muistoja laulajasta. Ola on antanut monille kipinän musiikin lisäksi muihinkin asioihin. Joku on saattanut saada innostuksen autoharrastukseen Olan Amerikan -raudoista tai onko kokkausinnostus lähtenyt liikkeelle lihapullista, jotka olivat angokuninkaan suurta herkkua? Näitä muistoja sekä kotien valokuva-albumien aarteita etsitään tulevaan teokseen.

Kirjan kokoaja haluaa lisäksi tietää, missä muistojen lähettäjät muistavat kuulleensa ensimmäisen kerran Olavi Virran musiikkia. Mikä oli kappale, oliko kyseessä äänilevy, häät vai joku henkilökohtainen tanssilavamuisto.

Olitpa nuori, keski-ikäinen tai varttuneempi, lähetä tarinasi sekä valokuvia sähköpostilla: olakirja@gmail.com – näin saadaan luoduksi Suomen kansan näköinen muistelokirja tangokuningas Olavi Virrasta.