Lempeää selkäjumppaa

Kaisa Vigman
HARTOLA

Selkäsi iloksi- tapahtuma Hartolan Kunkku Areenalla sai innostuneen vastaanoton. Paikalle saapui viitisentoista selkäkaarijumpasta kiinnostunutta liikkujaa. Tämä BodyBow -tapahtuma oli kaksiosainen. Ensimmäisellä tunnilla aiheena oli kehonhuolto ja venyttely selkäkaaren avulla ja toisella tunnilla osallistujat saivatkin rehkiä tosissaan voimaharjoitteiden parissa. Niissä käytettiin hyväksi myöskin selkäkaaren ja puolapuiden yhdistelmää.

– Bodybow-selkäkaari ja sillä tehtävät toiminnalliset harjoitukset ovat pitkäjänteisellä yhteistyöllä kehitetty harjoittelu- ja kuntoutusmuoto. Harjoitukset on kehitetty niin tavallisia ihmisiä kuin huippu-urheilijaakin varten, kertoo kehonhuoltotunnin vetänyt Tuire Rinta-Kojo.

– Ihan tavallisille kuntoilijoille ja selän jäykkyydestä kärsiville kehonhuollollinen selkäkaarijumppa tarjoaa helpon ja nopean avun. Jo muutamalla liikkeellä jähmeät selän nivelet vapautuvat ja lihakset saadaan tukemaan rankaa, hän jatkaa.

Kun kerran paikalla olin, kokeilin itsekin, miltä selkäkaaren kanssa tapahtuvat venytykset tuntuvat. Ja toden totta – ihan vain muutamalla venytyksellä alaselän jumit helpottivat, eikä selkäkaaren kanssa temuaminen tuntunut lainkaan vaikealta – eivätkä venytykset tehneet kipeää. Voisin hyvinkin kuvitella venytteleväni selkäkaaren avulla vaikkapa televisiota katsellessani.

– Sellaisena liikuntavälineenä selkäkaari onkin parhaimmillaan, sanoo jumpassa mukana ollut liikuntaneuvos Raija Kinnunen.

– Kaari on kauniin näköinenkin, eikä sitä tarvitse piilottaa kotonakaan sängyn alle, hän hymyilee.

– Harjoitteet ovat sellaisia, joita voi ihan itse tehdä ja sitten lisäbuustia voi tulla hakemaan näistä yhteisistä tapahtumista.

Selkäsi iloksi-tapahtuman järjesti Hartolan kunta yhteistyössä BodyBown kanssa.