Lampaat kesälaitumelle

Vesa Järvinen
Hartola

Hartolan 4H-yhdistys toi tänäkin kesänä lampaita Jari-Pekan viereiselle niitylle niin paikkakuntalaisten, vapaa-ajanasukkaiden kuin ohikulkijoiden ihmeteltäviksi. Aitauksessa asustelevat uuhi ja kolme karitsaa. Peltoalue on Hartolan kunnan omistuksessa.
Lampaiden tuonnilla keskelle kylää 4H-yhdistys haluaa tarjota jo toisena vuotena kaikille halukkaille mahdollisuuden tutustua lampaiden elämään.
– Lampaiden ruokinnasta ja hyvinvoinnista vastaavat 4H -yhdistyksen hallituksen jäsenet. Pekka Uggelberg on lupautunut kaitsemaan lampaita viikolla ja muut hallituksen jäsenet viikonloppuisin, iloitsee yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Kemppi.
Karkki-uuhi, Peipi-karitsa ja kaksi vielä nimeämätöntä karitsaa ovat Maija Pentikäinen-Laineen tilalta. Keskiviikkoisin kello 17-18 lammasaitauksella on mahdollisuus käydä tekemässä lähempää tuttavuutta niityn asukkaisiin. Silloin pääsee aitauksen sisäpuolella vaikkapa taputtelemaan uuhta ja karitsoja.
Nimettömille karitsoille järjestetty nimikilpailu alkoi maanantaina. Se päättyy lauantaina 30.6. kello 13. Nimiehdotusten kahdelle tyttökaritsalle tulee alkaa P-kirjaimella. Ehdotukset voi viedä 4H:n kirppikselle. Osallistujien kesken arvotaan lahjakortit Pullapajaan ja 4H-kirppikselle Keskustielle.
Karitsoiden, ja lahjakorttien voittajien nimet julkaistaan lammasaitauksella 1.7. kello 17.