Lääkärikeskus aloittaa Sysmässä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Arte -lääkärit aloittaa yksityisen lääkärikeskustoiminnan Sysmässä kesäkuun aikana. Sysmän Lääkäripalvelu Oy:n lopetettua toimintansa alkukeväästä, on palvelulle ollutkin selkeä tarve.
Arte -lääkärit on paikallinen, suuriin ketjuihin kuulumaton lääkärikeskus, joka on toiminut Lahdessa vuodesta 2012 lähtien. Yrityksen omistaa ortopedi Raimo Niskanen perheineen. Niskasella on jonkin verran Sysmä -kokemuksia, sillä hän kävi pitämään silloin tällöin vastaanottoa Sysmän Lääkäripalvelut Oy:n tiloissa.
–Tämäkin seikka vaikutti hiukka tuloomme Sysmään. Olihan se sääli, kun Lilli Karola lopetti toiminnan täällä.
Raimo Niskanen työskenteli Päijät-Hämeen Keskussairaalassa vuoteen 2004, minkä jälkeen hän on toiminut yksityislääkärinä.
Sysmän Arte -lääkärikeskukseen ollaan suunnittelemassa yleislääkärien vastaaottoja kolmena päivänä viikossa. Niskanen itse pitää ortopedin vastaanottoa tilanteen mukaan. Lääkärit tekevät myös kotikäyntejä.
Sairaanhoitaja Tuuli Toivonen aloittaa uuden lääkärikeskuksen jokapäiväisen pyörittämisen. Tuuli on toiminut ammatissaan jo 14 vuotta, jona aikana hän on työskennellyt Sysmässä kaksikin jaksoa – nyt viimeksi kaksi vuotta. Hän toimii lääkärikeskuksessa itsenäisenä yrittäjänä.
–Injektiot, korvahuuhtelut ja muut toimenpiteet, lisäksi myös kotikäyntejä tarvittaessa. Lisäksi minulta saa Bemer -hoitoja, luettelee Tuuli tulevia töitään.
Avajaisia vietetään kesäkuun aikana (aukioloajat muotoutuvat tilanteen mukaan), joskin yrityksen avaamiseen liittyvää byrokratiaa on paljon. Kuitenkin Arte -lääkärit lupaavat tarjota kahvit Hulluin lauantai -päivänä 10.6. klo 10 – 12 välisenä aikana.