La Kar de Mumma satsaa joulunalusaikaan

Kyösti Piippo
HARTOLA

Hartolassa sijaitsevan ravintola La Kar de Mumman yrittäjä Pirkko Hämäläisen mukaan meneillään oleva pimeä ja märkä vuodenaika on kaupallisessa mielessä hiljaista aikaa. Kaikki odottavat joulua.

Kar de Mummassa on eletty kuluneena vuonna muutosten aikaa. Pirkko Hämäläinen myi gluteenittomia tuotteita valmistavan Vuohelan Herkun Fazer Oy:lle ja keskittyi kaupan jälkeen La Kar de Mumman pyörittämiseen.

– Alkukevääseen tuli sitten koronaepidemiakin ja ravintola oli kiinni kaksi kuukautta, teimme vähän remonttia ja perussiivousta. Kesän alussa aloitimme toiminnan ikäänkuin alusta ja kesästä tulikin kohtalaisen vilkas.

Vaikka La Kar de Mummassa on gluteeniton keittiö, siellä leivotaan gluteenittomia tuotteita vain oman baarin myyntitiskiin. Vuohelan Herkun kaupan yhteydessä laadittu kilpailukieltosopimus estää myynnin ulos. Ruisleipää ja pullatuotteita toki myydään mm. Joutsan K-Supermarkettiin ja talon hampurilaiset nousivat tunnetuiksi Iltasanomissa julkaistujen myönteisten arvostelujen jälkeen.

Kaikkia rutiinitöitä ravintolassa tekevä Pirkko Hämäläinen myöntää, että kilpailu on alalla tiukkaa ja kuluja on katseltava koko ajan kriittisellä silmällä. Nyt joulun alla talon mainontaa ja markkinointia aiotaan terävöittää, kolme viikonloppua joulun alla on teemoitettu erilaisille tapahtumille. Ensi viikonloppuna 27. – 28.11. juhlitaan talon 7-vuotissynttäreitä ja kaikki asiakkaat kahvitetaan alakerrassa. Sinne on tarkoitus pystyttää myös myyjäiset, jonne jokainen halukas voi tulla kaupittelemaan omia tuotteitaan. 11. – 12.12. myyjäisiä jatketaan ja lapsille järjestetään pipareiden koristelukilpailu. Seuraavan viikonlopun myyjäisiä ryydittää joulupukki ja yläkertaan rakennetaan joululounas 16. – 18.12. Tapahtumat ajoittuvat perjantaisin klo 14 -18 ja lauantaisin 10 – 13 väliselle ajalle.

– Pyrimme tuomaan omalta osaltamme joulun makua Hartolaan ja sitten jäämme tietysti odottamaan kevättä ja kesää hiljaisten talvikuukausien jälkeen, toteaa Pirkko Hämäläinen.