Ilmari-vauva on 1.

Vuonna 2014 Sysmään syntyi yhteensä 16 vauvaa, ei niin häävi tulos. Neuvolan terveydenhoitaja Hanna Hasalan mukaan tahti on ollut parempi kuluvaa vuotta ajatellen; lokakuun  loppuun mennessä tiedetään syntyväksi jo 21 uutta sysmäläistä ja loppuvuosi 2015 voi vielä kasvattaa tuota määrää.

Vuoden 2015 ensimmäisenä kuntalaisena päivänvalon näki vauva Westerberg-Siponen, tarkka syntymäpäivä oli 14.1. Isä Marko Westerberg muutti viime elokuussa Heinolasta Sysmään, äiti Sarita Siponen on perussysmäläinen. Pari on ollut kimpassa jo parisen vuotta ja toukokuussa 2014 vauva ilmoitti tulostaan ensimmäisen kerran. Vauva sai oitis työnimekseen Ilmari ja Ilmariksi häntä kutsutaan vielä syntymän jälkeenkin. Tosin ristiäiset on jo päätetty pitää 1.3. ja siellä vauvasta tulee nimeltään joko Ilmari tai sitten joku muu.

–Ehkä Ilmari voisi jäädä ainakin toiseksi nimeksi, arvelee Sarita.

Marko suorittaa parhaillaan harjoittelua Vesihuolto Vipe Oy:ssä ja elättelee toiveita työpaikan saamiseksi yrityksestä sen jälkeen. Sarita valmistui lähihoitajaksi viime toukokuussa ja ehti työskennellä kunnan kodinhoidon palveluksessa Ester -kodilla muutaman kuukauden ajan ennen äitiyslomaa.

Tulevaisuutta kiikaroidessaan isä ja äiti näkevät ainakin vauvanhoitoa ja mahdollisesti muuton Sysmästä johonkin isompaan paikkaan.

–Ei kuitenkaan pitkälle, ettei mummolle tule ikävä, ehkä Lahteen, arvelee Sarita.

Saritan mukaan Nina -mummo onkin ihan sekaisin onnesta pikku Ilmarista. Hössöttää muiden mummojen tapaan ja vie vauvaa mielellään lenkille keväästä kertovaan auringonpaisteeseen.

Koko toimittajan vierailun ajan kiltti Ilmari veteli sikeitä – ei esittänyt omia kommenttejaan eikä herännyt edes kuvien oton ajaksi. KP