Huipputerävää työtä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmäläinen Aki Lehtinen perusti teroituspalvelu -yrityksen joulukuussa 2018. Yrityksen asiakaskanta koostuu pääosin partureista, mutta toki Aki teroittaa hyvän asiakaspalvelun nimissä kotitalouksien veitset, hirvimiesten puukot, koirien trimmaajien välineet ja kesäasukkaiden viikatteet.


Viime lauantaina Aki järjesti verstaassaan ”hulinapäivän”, jolloin itse kukin saattoi pistäytyä paikalle tylsän veitsensä kanssa ja saada sen huippukuntoon edulliseen hintaan. Kutsua kuultiin hyvin.


Parturiliikkeet muodostavat kuitenkin sen pääasiallisen asiakaspotentiaalin ja on Akin mukaan se ”vahvasti kasvava trendi”. Vaikka Akin työn jälki on todettu erinomaiseksi ja hyvä kello kuuluu kauaksi, markkinat eivät kasva kuitenkaan ihan itsestään. Mies työskentelee verstaallaan 2 – 4 päivää viikossa ja markkinoi osaamistaan suoraan asiakkaille 1 – 2 päivää viikossa Suomen eri puolilla. Lisäksi hän käy luennoimassa ja opettamassa teroituksen saloja mm. ammattikouluissa. Aktiivisen markkinoinnin ansiosta hän on päässyt erinomaisen hyvin sisään alan markkinoille.


Hyvänä esimerkkinä Akin osaamisesta käy verhoilija, joka tuo juuri hankkimansa uudet sakset ensitöikseen teroitettavaksi, jotta verhojen leikkaus sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla.


Joulukuun 3 päivänä Teroituspalvelu Lehtinen täyttää kolme vuotta ja Aki suunnittelee silloin uutta lähitempausta teemalla ”Kinkkuveitset teräviksi”!