Hartolan uusi valtuusto aloitti kautensa

Mika Sankari
HARTOLA

Kokouksen avasi iältään vanhin läsnäollut valtuutettu eli Anne Joutsijärvi (kesk). Hän johti puhetta valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valintaan asti.

Valtuusto päätti yksimielisesti valita valtuustokaudelle 2021-2025 puheenjohtajaksi Jeremias Sankarin (kesk), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Mikko Ruopin (kok) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pekka Pajusen (sdp).

Sankari ehdotti neuvottelutulosten pohjalta, että kunnanhallituksen toimikausi on kaksivuotinen ja nyt valitaan jäsenet 30.6.2023 asti. Kunnanhallituksen jäsenet kahden vuoden toimikaudelle ovat Tero Mäyrä (kesk), Joutsijärvi, Maija Pentikäinen-Laine (kesk), Pekka Raitala (kok), Sanna-Kaisa Tervala (kok), Matti Tanskanen (sdp) ja Wille Neoff (ps). Puheenjohtajaksi valittiin Raitala ja varapuheenjohtajaksi Mäyrä.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Pentikäinen-Laine ja varapuheenjohtajaksi Merja Olkkonen (kok). Lautakunnan muut jäsenet ovat Iida Niemi (kesk), Toni Miller (kok), Heigo Henno (sdp), Erkki Päiveröinen (ps) ja Matti Hakala (kd).

Jarkko Fågel (kok) toimii sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana, Dorotea Kyytsönen (sdp) varapuheenjohtajana. Hannu Järvinen (kesk), Taija Glad (kesk), Taru Liukkonen, Jyrki Tarhonen (kok) ja Janina Sarvilahti ovat muut jäsenet lautakunnassa.

Veli-Pekka Lehtosaari (ps) johtaa tarkastuslautakuntaa Pekka Pyykön (kd) toimiessa varapuheenjohtajana. Hannu Kemppi, Helena Mäkinen, Vesa Järvinen, Tuija Kajasrinne ja Sirpa Rautiainen (vihr) täydentävät kokoonpanon.

Markku Karnaattu (sdp) valittiin ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi ja Ismo Palm (kesk) varapuheenjohtajaksi. Lautakuntaan kuuluvat myös Toni Pöyry (kesk), Elina Juutinen, Inga Huilla (kok), Hilda Järvinen (kok) ja Sanna Vuokila (ps).

Keskusvaalilautakuntaa johtaa Eva Varis Taisto Tervon toimiessa varapuheenjohtajana. Valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Pentikäinen-Laine ja varapuheenjohtajaksi Tervala.

Kaikki valinnat löytyvät esimerkiksi Dynasty-tietopalvelusta.

Sankari päätti ripeästi edenneen kokouksen kannustavasti.
-Ei ole väliä puheenjohtajan nimellä, vaan tärkeintä on työskennellä kuntalaisten parhaaksi. Viime kaudella veimme kuntaa eteen päin eriävistä näkemyksistä huolimatta. Toivottavasti näin menee nytkin. Onnea ja menestystä itse kunkin valtuustouralle!