Urheilun juhlaa

Helena Mäkinen
JOUTSA

Maanantai-ilta 24.7. oli pilvinen, alkaako sataa vai ei? Joutsan urheilukentälle kerääntyi kansallisiin kisoihin 100 urheilijan lisäksi suuri joukko kisaajien vanhempia ja huoltojoukkoja, toimitsijoita ja yleisöä. Pieniä juoksupyrähdyksiä, venytyksiä ja lihasten rentoutuksia tehtiin eri puolilla kenttää. Osallistujia näytti verkkareiden tekstien mukaan tulleen laajalta alueelta: Kärkölä, Lahti, Jämsänkoski, Jyväskylä, Mikkeli, Helsinki…
Hartolan Voiman puheenjohtaja Pertti Mäkinen toivotti kaikki tervetulleiksi: – Ensi perjantaina HaVon perustamisesta tulee tasan 90 vuotta. Nämä juhlakisat, kuten aiemmatkin laajoja järjestelyjä vaatineet kisat, on järjestetty hyvässä yhteistyössä Joutsan Pommin kanssa. Joutsan Pommin puheenjohtaja Marko Hartonen kiitti hyvästä yhteistyöstä ja onnitteli HaVon Eemil Porvaria tuoreesta SM-ennätyksestä:
– Toimitsijoiden kannattaa tarkistaa 70 metrin raja, Eemil on mukana kisassa! Myös Kuhmoisissa edellisenä lauantaina 70-vuotiaiden ME-tuloksen heittänyt HaVon Esa Kiuru sai onnittelut. Soini Nikkinen oli heittänyt Kuhmoisten kentällä  61 vuotta aiemmin MM-tuloksen!
Tyttöjen pituushyppy ja juoksukilpailut alkoivat, keihäspaikalla ryhdyttiin myös kisaan. 14-vuotiaan Eemil Porvarin keihäs lensi hyviä kaaria: 69,94, 69,42 – neljännellä heitollaan Porvari sitten singautti keihästuloksensa aivan uusille lukemille: aikaisempi tuore SM-tulos 70,77 parani metrikaupalla lukemiin 73,58!
HaVon juhlakisojen huipputuloksesta Eemilin äiti Leena-Kaisa Porvari kertoi, että talven jälkeen harjoittelu ja heittäminen alkoi vähän liian reippaasti: harjoitteluinto oli kova ja keihäsmiehen olkapää kipeytyi. Nyt Eemilillä on keihäänheittäjiin erikoistunut fysioterapeutti, joka on antanut selkeät ohjeet. Niiden ansiosta Eemilin olkapää on hyvässä kunnossa. Leena-Kaisa kävi välillä kannustamassa korkeushyppääjiä ja kertoi vielä pikajuoksuun osallistunutta kaveriporukkaa katsellen (Eemil osallistui myös 100 metrin juoksuun):
– Hienoa on se, että nämä nuoret kannustavat toisiaan. Harjoitusleireillä tulee uusia ystäviä. Tänne keihäskisaankin Empun kaveri päätti tulla hänen seurakseen osallistumaan ja tsemppaamaan, vaikka keihäänheitto ei ole ollenkaan hänen leipälajinsa! Mikäs sen hienompaa kuin harjoittelusta ja kilpailuista nauttivat nuoret, joita taustajoukot tukevat hienoihin saavutuksiin!