Taukotuvalta saa taas

Kyösti Piippo
HARTOLA

Pohjolan raitilla nelostien varressa sijaitseva Taukotupa on aloittanut viiden kuukauden tauon jälkeen polttoainemyynnin.
Pentti ja Anja Elfvengren perustivat kahvila-ravintola Taukotuvan Hartolan Pohjolan kylään vuonna 1993 ja vuonna 1997 aloitettiin polttoainemyynti ST1:n lipun alla. Yllättäen ST1 -ketju sanoi loppusyksystä viime vuonna sopimuksen irti ja polttoaineen myynti Taukotuvalla päättyi 31.10.2016. Sopimuksen purkamisen syyksi ketju ilmoitti ympäristötekniset- ja taloudelliset syyt.
Raitin Kahvila Oy:n toimitusjohtajana toimiva Tarja Elfvengren kertoo polttoainemyynnin olevan tienvarsikahvilalle suoranainen elinehto.
–Huomasimme varsin pian, että asiakaskunta väheni ja aloitimmekin välittömästi toimet polttoainemyynnin käynnistämiseksi uudelleen.
Elfvengren kertoo, että nelostien toisella puolella sijaitsee pohjavesialue.
–Meillä on asia huomioitu koko ajan. Mittauksissa maaperä on todettu puhtaaksi viimeksi marraskuussa 2016 ja asemalla on polttoainetta varten 2-kerrossäiliöt. Mikäli uusi, vuonna 2020 voimaan tuleva ympäristölaki muuttuu, olemme valmiit heti lain vaatimiin toimenpiteisiin.
Viisi kuukautta meni kuitenkin keskusteluihin ja neuvotteluihin kunnan ympäristönsuojelutarkastajan kanssa, mutta nyt sekä kunta että ELY -keskus ovat ottaneet asiaan myönteisen kannan.
Polttoaineen myynti aloitettiin viime perjantaina SEO -huoltoasemaverkoston nimissä. Tällä viikolla tien varteen pystytetään hintataulu ja mainokset jakelukatokseen. Samoin päivitetään uuteen uskoon aseman lähialueen tienvarsimainokset.
–Tulevaisuus näyttää ihan positiiviselta. Hyvä sijainti, ammattitaitoinen henkilökunta ja uskolliset asiakkaat ovat avain menestykseen jatkossakin, uskoo Tarja Elfvengren.
SEO on suomalainen huoltoasemaverkosto, mikä ei ole tiukkaan konseptiin puristettu kokonaisuus, vaan pyrkii toimimaan toimialueellaan kilpailulliset seikat huomioonottaen.
Tarja Elfvengren kertoo SEOn olleen aloitteellinen uuden sopimuksen syntyyn ja samoin ketju on pitänyt aktiivisesti yhteyttä mm. Hartolan kuntaan.
–Kaikki neuvottelut ja sitä seuranneet toimet ovat sujuneet moitteettomasti ketjun kanssa, vakuuttaa yrityksen toimitusjohtaja Tarja Elfvengren.
Virallisesta Taukotuvan avajaispäivästä ilmoitetaan myöhemmin.

Yksi vastaus artikkeliin “Taukotuvalta saa taas”

  1. Hyvä. Kyllästyttää kaikki samalla muotilla tehdyt asemat, joissa pitää esittää kasa kortteja asioidessa. Hommatkaa vielä RE85 myynti ja sähköautojen lataus. Alueellenne sopisi aurinkopaneeleja, joten niillä ladattu sähkö olisi todellista ekoautoilua. (mikä ei tietenkään ole veroherrojen mieleen).

Kommentit on suljettu.