Sysmän Lääkäripalvelu lopettaa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmäläiset palvelut heikkenevät taas merkittävästi, kun Lilli Karola lopettaa Sysmän Lääkäripalvelu Oy:n toiminnan maaliskuun lopulla.
Karola aloitti työt lääkäri Maria Kaasilan perustamassa yrityksessä vuonna 2010 ja itsenäisenä yrittäjänä syksyllä 2013.
Lääkäripalvelu Oy:n toiminnan lopettamisen syyt ovat selkeät.
–Tämä nykyinen konsepti ei vain kantanut taloudellisesti, vaihtoehdot olivat vähissä, sanoo Lilli suoraan.
Lilli Karolan mukaan yritys olisi tarvinnut keulakuvakseen ja vetäjäksi sitoutuneen lääkärin, mutta sitä ei etsiskelyistä huolimatta löydetty. Kaikki yrityksen kulut (tietojärjestelmät, vuokrat jne) jäivät kokonaan Lillin kontolle.
–Luonnollisesti yritimme kaikkea viimeiseen asti ja sain asiakkailta kovaa kannustusta. Toivoin loppuun saakka, että olisin voinut jatkaa, mutta taloudelliset edellytykset eivät kantaneet pidemmälle.
Töitä omalla alalla näyttäisi riittävän, sillä Lilli on jo saanut työtarjouksia.
–Nyt on kuitenkin pienen tuumaustauon paikka, sitä haluaa perhekin. Kotona lypsykarjatilalla töitä kyllä riittää, toteaa Lilli Karola.
Lilli sanoo tunteneensa itsensä tarpeelliseksi yritystoimintansa myötä, palaute on ollut myönteistä ja arvokasta työkokemusta on tullut roppakaupalla. Nyt on kuitenkin surutyön aika.
Samoissa tiloissa toimiva  Heli Flinkin Sysmän Fysioterapia jatkaa toimintaansa, mutta siirtyy lähikoina uuteen paikkaan Kahvila Kulman naapuriksi.