NouHätä -aluekilpailu

Siiri Papinniemi
HARTOLA, SYSMÄ

Yläluokille suunnatussa NouHätä!-pelastustaitokampanjassa on vuonna 2017 mukana ennätysmäärä kouluja. Tänä vuonna mukana on ollut 507 koulua eri puolilta Suomea. Sysmän ja Hartolan yhtenäiskoulut olivat mukana kampanjassa ja lähettivät kahdeksasluokkalaisista kootut kolmen hengen ryhmät mukaan NouHätä!-kilpailuun. Kilpailussa testataan tietoja ja taitoja paloturvallisuudesta, sekä ryhmätyön sujuvuutta -ensin teoriakokeen muodossa ja lopuksi erilaisilla tehtävärasteilla.  
Alkukarsinnat Sysmän ja Hartolan joukkueille järjestettiin 14.3. Sysmässä Olavin toimintakeskuksessa. Eniten pisteitä alkukarsinnoissa saaneet tiimit pääsivät edustamaan kouluaan aluekilpailuihin 5.4. Aitoon VPK:n seuratalo Honkalaan. Sysmää aluekilpailussa edustivat Ella Siltanen, Nette Rimpioja ja Siiri Papinniemi ja Hartolaa Emilia Lehtinen, Neea Elfvengren ja Petra Salo.
Aluekilpailuissa kilpailivat yhteensä 31 joukkuetta kolmen maakunnan alueelta: Päijät-Hämeestä, Kanta-Hämeestä ja Pirkanmaalta. Jokaisen maakunnan paras joukkue lähetetään loppukilpailuun taistelemaan vuoden 2017 NouHätä!-mestarin tittelistä Kuopion pelastusopistolle. Loppukilpailu järjestetään 4.5.2017.
Sysmän joukkue suoritti kilpailun pistein 77/93 ja Hartolan joukkue pistein 72,75/93. Kumpikaan joukkue ei päässyt Kuopion finaaliin.

Siiri Papinniemi TET:issä Lähilehdessä

Marttiina Lallukka
SYSMÄ

Kahdeksasluokkalainen Siiri Papinniemi oli Lähilehdessä  työelämään tutustumisjaksolla viime viikon.
Ohessa Siirin kirjoittama juttu NouHätä! -aluekilpailusta Aitoosta.