Monilahjakkuus Viivi Kupiainen

Helena Mäkinen
HARTOLA

11-vuotias Viivi Kupiainen on 9-vuotiaasta ollut Hartolan Voiman valmennusryhmässä. Viivi on saanut kilpailukokemusta useissa kisoissa ja pärjännyt hienosti. Syys/talvikaudella Viivi käy tiistaisin Eemeli Salomäen seiväskoulussa Pajulahdessa ja keskiviikkoisin Hartolassa lahtelaisen Keijo Kylänpään treeneissä. Viivi on myös osallistunut Sysmän Voimistelijoiden Freegym –harjoituksiin torstaisin viime syyskuusta lähtien.
Eikö ohjelmaa ole liikaa, kun viitenä viikonpäivänä on kouluakin?
– Välillä harkat virkistävät, mutta kyllä joskus on niin väsynyt, ettei jaksa mitään! tuumaa Viivi.
Kisoihin osallistuminen vaatii paitsi harjoittelua myös sitä, että vanhemmat jaksavat kuljettaa treeneihin ja kilpailuihin. Kodin tuki on tärkeä.
Viivi toteaa, että hypyt ja heitot ovat hänen alaansa, juoksu ei niinkään:
– Mutta kun tekee mieli osallistua 4-otteluun – ja 12 vuotta täytettyä 5-otteluun (60 metrin aidat, korkeus, keihäs, 800 metrin juoksu ja pituushyppy), niin juoksuakin pitää treenata.
Kesän myötä alkavat kisat ja Viivillä on tähtäimessä ainakin YAG (Youth Athletics Games) –kisat Lahdessa 9.-11.6., piirimestaruuskisat ja heinäkuun 24. päivänä HaVon 90-vuotisjuhlakisat Joutsan urheilukentällä.
Onko Hartolassa urheilijan kannalta ”paikat kunnossa”?
–  Hartolassa on tällä hetkellä hyvät mahdollisuudet sisäliikuntaan, mutta urheilukenttä on huonossa kunnossa eikä seiväshyppymahdollisuuksia ole lainkaan, kertoo Viivi.

 

Kauden saavutukset

PM-kultaa: 3-ottelu, 4-ottelu, moukari, 60m aj., pituus, korkeus, kuula, keihäs ja kiekko.
PM-hopea: seiväs
PM-pronssi: 60m ja 4×50 m viesti.
Suomen tilasto: 6. korkeus, 2. seiväs, 35. pituus, 42. 3-loikka, 15. kuula, 10. kiekko, 5. moukari, 24. keihäs, 15. 3-ottelu, 13. 4-ottelu.