Liikuntapaikkojen hoito Mikko Saloselle

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmä ehti olla jonkin aikaa Jukka Niemisen eläköitymisen jälkeen ilman vakituista liikuntapaikkojen hoitajaa, mutta nyt tilanne on korjattu. Tehtävään valittiin muutama viikko sitten Mikko Salonen.

Mikko on 41-vuotias perheellinen mies: vaimo Elina ja lapset Eino 9, Iida 8 ja Toivo 6 vuotta. Hän on toiminut rakennusalalla reilut 20 vuotta, joista viimeiset kymmenen vuotta Rakennus Allun palveluksessa. Rakennustöissä hän on päässyt rakentamaan omalla paikkakunnalla mm. sote-keskusta, pelastuslaitosta ja viimeisimpänä Sysmän päiväkotikoulua. Mikko on urheilullinen mies ja tunnetaan paikkakunnalla taitavana salibandyn ja jääkiekon pelaajana.

Mikko Salonen haki liikuntapaikkojen hoitajan tointa, koska häntä kiinnosti työn monipuolisuus ja tietysti urheilumiehenä hänellä on kova halu pitää paikkakunnan liikuntapaikat hyvässä kunnossa.

Työn monipuolisuus näkyy konkreettisesti vuodenaikojen vaihteluiden myötä.

– Kesällä tärkeimpiä hoitokohteita ovat uimarannat, yleisurheilukenttä, pesäpallo- ja tenniskentät sekä kunnan ulkoilualueet kuten esimerkiksi Ohrasaari. Talvella tehtäviini kuuluvat mm. tekojään ja hiihtolatujen hoito, luettelee Mikko.

Uuden liikuntapaikkojen hoitajan vapaa-aikaan kuuluu aika oman ja lasten liikuntaharrastusten parissa. Mikolla itsellään on tarkoituksena vielä pelata ainakin yksi kausi Bandy-Boys 88:n edustusjoukkueessa 2 -divaria.

– Lisäksi poikien jääkiekkoharrastus pitää minua kiireisenä. Pojat pelaavat ja itse valmennan Pelicans -junioreita Vääksyssä. Kesällä sitten urheillaan Sysmän Sisun riveissä yleisurheilukentällä. Lisäksi kalastus on minulle tärkeä harrastus.

Mikko odottaa innolla uuden liikuntapuiston valmistumista Sysmän Yhteiskoulun tuntumaan.

– Puiston sijainti on mitä parhain keskustan tuntumassa ja on hieno juttu koko Sysmälle.