Koko perheen talvipäivä

Talviloma, jota ennen hiihtolomaksikin sanottiin, alkoi tämän viikon alussa ja maanantaina loman alkajaisiksi Camping Sysmän rantaan järjestettiin koko peheen talvipäivä. Puuhatahoina toimivat Sysmän 4H-kerho, VPK, kunnan nuorisotoimi ja Korven Karitsa -yritys sekä Urheilukalastajat. Tapahtuman eräänlaisena sateenvarjona toimijoiden yllä vaikutti Lisää terveyttä harrastusmahdollisuuksilla -hanke, minkä projektikoordinaattorina toimii leirintäalueen yrittäjä Mia Kärkkäinen.
Majutveden rannan tuntumaan 4H oli pystyttänyt makkaranpaistopaikan, mehu- ja kaakaopisteen sekä arpojen myyntipaikan. Arpajaisten palkinnot olivat paikallisten yrittäjien sponsoroimia. Lisäksi 4H markkinoi koko Suomi 100 -juhlavuoden ajan juhlakuusta, jonka voi tilata ennakkoon  jo nyt – taimien toimitus tapahtuu toukokuussa.
Kunnan nuorisotoimi oli järjestänyt paikalle lumikenkiä ja retkiluistimia, mutta niille ei löytynyt paljoakaan käyttöä. Sen sijaan pilkkikisaan lähti 12 pientä pilkkijää keski-iältään 5 – 6 vuotta. Urheilukalastajien vapaaehtoisjoukko kairasi pilkkimisreiät valmiiksi ja laittoi toukan pilkin koukkuun.
Varsinaiseksi kalahirmuksi osoittautui 2-vuotias Miira Ranta-Hakala, joka vetäisi jäälle puolen kilon hauenvonkaleen! Hän vietti iloista talvipäivää mummonsa Tuulan kanssa makkaraa maistellen ja liukumäessä hurjastellen.
Korven Karitsan Pasi Sinisalo ja Nina Blomqvist keittelivät avotulella pannukahvia, paistoivat lettuja ja olivat raahanneet paikalle mukavan satsin lammastuotteita.
VPK oli ajanut paikalle paloauton lasten ihailtavaksi.
Mia Kärkkäinen toivoi, että rauhallisesta avauksesta huolimatta tapahtumasta tulisi jatkumo aina talviloman alkupäivien ajaksi.
Lisäksi yleinen toivomus oli, että flussakausi sijoittuisi johonkin ihan toiseen ajankohtaan, eikä kiusaisi lomanviettäjiä heidän vapaa-ajallaan.