BB-88 putosi 2. divarista

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Viime viikonvaihteessa päättyi salibandyn 2. divisioona Sysmässä tämän kauden osalta. Valitettavasti se päättyi myös pidemmäksi aikaa, sillä seura putosi 2. divisioonasta porrasta alemmaksi tulevaksi kaudeksi.
Ensimmäiset kosketukset lajiin sysmäläiset ottivat vuosina 1987 ja 1988. Sählyä pelailtiin Urkilla ja muutama pelaaja liittyi Pertunmaalla syntyneeseen BB -88 -seuraan.
–Vuonna 1995 seuran kotipaikkakunnaksi tuli Sysmä ja samalla paikkakunnalla alkoi oikea salibandybuumi, muistaa lajin pioneeri Ilkka Hörkkö.
Hörkkö on aloittanut seuran sihteerinä jo vuonna 1992 ja jatkaa siinä toimessa edelleen. Samoihin aikoihin nykyinen seuran puheenjohtaja Jari Häkkinen meni mukaan seuran toimintaan.
–Pojat edellä, isä perässä, naureskelee Jari Häkkinen.
Molemmilla on siis takanaan vuosikausien työ seurassa, niin toimihenkilöinä kuin ryhmien vetäjinä, valmentajina ja pelaajina.
Nyt on kiitosten aika. Takana on upea 12 vuoden matka kakkosdivarissa ja yli 120 kotiottelua. Hörkkö ja Häkkinen haluavat kiittää loistavia, yhteistyökykyisiä ja sitoutuneita pelaajia, jotka ovat kehittyneet lähtötasostaan huimasti yhdessä seuran kanssa. Isot kiitokset lähtevät myös joukkueen valmennuksesta ja huollosta huolehtineille henkilöille. Kohtuullisen edullisen pelaamisen mahdollistaneet yhteistyökumppanit ovat pysyneet uskollisesti mukana koko 12 vuoden ajan. Myös aktiiviset toimitsijat ja kahvioihmiset sekä tietysti uskollinen yleisö saavat Hörköltä ja Häkkiseltä isot kiitokset.
Salibandy on ollut viimeisten vuosikymmenien aikana Sysmän selkeä ykköslaji urheilun puolella kaikilla mittareilla mitattuna. Kotiottelut ovat koonneet aina suuren yleisömäärän ja urheilullisesti BB-88 oli vielä muutama vuosi sitten Päijät-Hämeen alueen ykkönen lajissaan. Viimeisten vuosien aikana kaupunkijoukkueet ovat nostaneet tasoaan huimasti ja vastaavasti monet nuoret pelaajat ovat muuttaneet pois Sysmästä työn tai opiskelun takia. Tässä on yksi merkittävä syy hienon 2. divisioona -kauden päättymiselle.
Sysmä on kasvattanut muille seuroille ison joukon huipputason pelaajia. Nimistä mainittakoon muun muassa Timo Ketonen, Henry Salonen, Matti Toivio ja Joni Järviö ja naisista Anu Raatevaara.
–Ei salibandy tähän Sysmässä lopu, kyseessä on vain yksi aikakauden päätös.Meillä on pikkujunnuja kohtuullinen määrä ja siellä on jo nyt näkyvissä hyviä pelaajia, vakuuttavat Ilkka Hörkkö ja Jari Häkkinen.
Miesten joukkue jatkaa todennäköisesti ensi vuonna 3. divisioonassa ja pelaajilla on hinku nousta takaisin kakkoseen mahdollisimman pian. Nappulaikäisissä pelaajissa on näkyvillä valtavaa potentiaalia ja ryhmien vetäjiäkin näyttää riittävän. Junnut ovat tulossa ja jatkossa nähdään salibandyn pelaamista paikkunnalla ties miten korkealla sarjatasolla.

Yksi vastaus artikkeliin “BB-88 putosi 2. divarista”

  1. ja Elina Sinisalo – viime vuode Suomen mestari on BB:n kasvatteja!

Kommentit on suljettu.